Pakistan’da Tren Yangını: En Az 73 Ölü!

Pakistan’ın Liyalatpur kentinde üç vagonu alev alan yolcu treninde ilk tespitlere göre 73 kişi hayatını kaybetti.

31.10.2019-08:47 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-17:37)

Pakistan’ın Liyalatpur kentinde üç vagonu alev alan yolcu treninde ilk tespitlere göre 73 kişi yaşamını yitirdi.

Pakistan Demiryolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, aktardığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Karaçi'den kuzeyindeki Ravalpindi'ye hareket eden Tezgram ekspresinde, Rahim Yar Han kentinin Liyakatpur ilçesi yakınlarında bir patlamanın ardından yangın meydana geldiğini belirtti.

Ahmed, patlamaya yolcuların yanlarında taşıdıkları, kahvaltı hazırlamak için kullandıkları, "kamp ocağı" olarak nitelendirilen iki küçük tüpün sebep olduğunu bildirerek, trendekilerdeki yolculardan bazılarının patlama sonrasında ve yangın esnasında panikle trenden atladıkları için hayatını kaybettiğini belirtti.

Rahim Yar Han Emniyet Müdürü Amir Taimur, Geo News haber ajansında yapılan açıklamada, üç vagonu tamamen saran yangın ve patlama nedeniyle ölü sayısının 73'ü bulduğu açıklandı.

Bununla birlikte kurtarma ve tedavi çalışmalarına destek için Pakistan ordusu da doktorlarını bölgedeki hastanelere ve kaza yerine gönderdi.

Ordu, durumu kritik olan yolcuları, başka hastanelere sevk etmek amacıyla helikopter ambulans da gönderileceğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal