Pakistan'da Askeri Uçak Yerleşim Yerine Düştü! 17 Kişi Hayatını Kaybetti

Pakistan'ın Ravalpindi şehrinde, bir askeri uçağın yerleşim bölgesine düşmesi neticesinde en az 17 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı. Olay yeri yakınındaki bir binanın çatısında, enkaza ait parça olduğu belirtiliyor.

30.07.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-09:03) Pakistan'da Askeri Uçak Yerleşim Yerine Düştü! 17 Kişi Hayatını Kaybetti

Pakistan'ın Ravalpindi şehrinde, bir askeri uçağın yerleşim bölgesine düşmesi neticesinde 5'i mürettebat olmak üzere 17 kişi kayatını kaybetti. Kazanın sebebi şimdilik tespit edilemezken olay yerine ait görüntülerde, moloz halindeki binada yangın izleri dikkat çekti.

Ülke basınında çıkan haberlerde ölenlerden beşinin uçak mürettebatından olduğu, kalan 12 kişinin ise sivil olduğu belirtildi. Şimdilik sebebi tespit edilemeyen kazada 12 kişi de yaralandı.

MAHALLE SAKİNLERİ BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ İLE UYANDI

AFP haber ajansına açıklamalar yapan mahalle sakini Mohammad Sadiq, "Büyük bir patlama ile uyandım. İnsanlar bağırıyordu" dedi. Sadiq, yardım çığlıklarına cevap vermek istediklerini fakat "alevlerin buna engel olduğunu" da söyledi.

"UÇAK ÇARPMADAN ÖNCE DE ALEVLER İÇİNDEYDİ"

Bir başka görgü tanığı ise uçağın çarpmadan önce alevler içerisinde olduğunu söyledi.

MOLOZ HALİNDEKİ BİNADA YANGIN İZLERİ GÖRÜLÜYOR

Olay yerine ait görüntülerde, moloz haline gelen yapıdaki yangın izleri fark edilebiliyor. AFP haber ajansı muhabiri yakındaki bir bina çatısında, enkaza ait parça olduğunu da belirtiyor.

9 YIL ÖNCE DE UÇAK DÜŞMESİ SONUCU 152 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

2010 senesinde Airblue adlı özel hava yolu firmasına ait bir uçağın İslamabad civarında düşmesi neticesinde 152 kişi yaşamını yitirmişti. Bu kaza ülke tarihindeki en ölümlü havacılık kazası olarak kayda geçmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal