Pakistan Terör İddialarını Reddetti

Pakistan, İslamabad'ın topraklarındaki terörist gruplara barınma sağladığı iddiasını reddetti.

01.02.2019-09:58 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-09:52) Pakistan Terör İddialarını Reddetti

Pakistan, İslamabad'ın topraklarındaki terörist gruplara barınma sağladığı iddiasını reddetti.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats, Senato’ya yönelik değerlendirme raporunda Washington’u, İslamabad’ın, komşu Afganistan ve Hindistan’a saldırılar yapan militan gruplara “güvenli bölgeler” sağladığı iddiasını yineledi.

İddialara tepki veren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Faysal, “Bu tür tartışmalı ifadeler zarar verici olacaktır ve bölgenin barışını ve istikrarını olumsuz yönde etkileme potansiyeline sahiptir.” dedi.

Washington’un iddiaları, 18. yılına giren kanlı Afgan ihtilafına bir çözüm bulmak amacıyla Doha'da Pakistan desteğiyle düzenlenen ABD ile Taliban arasında destekli görüşmelerden sonra ortaya atıldı.

İki taraf görüşmelerde önemli bir ilerleme kaydedildiğini kabul etti, ancak Washington’un öne sürdüğü şartlar anlaşmaya varılmasını engelledi.

Taliban, dış kuvvetlerin Afganistan'dan çekilmesi konusunda bir uzlaşmaya varılıncaya dek, ateşkes konusundaki ilerlemenin “imkansız” olduğunu açıkça belirtti.

Afgan hükümeti, sürecin dışında kaldığı için şikayet ediyor ve Washington ile Taliban arasındaki herhangi bir anlaşmanın Kabil'in onayını gerektireceği konusunda uyarıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal