Pakistan Swat Vadisi'ndeki Taliban Teröründen Kurtuldu

Pakistan ordusu, Swat'ın kuzeybatıdaki vadisindeki on yıl süren Taliban karşıtı taarruzunu "başarıyla" tamamladığını söyledi.

22.10.2018-17:34 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-17:32) Pakistan Swat Vadisi'ndeki Taliban Teröründen Kurtuldu

Pazartesi günü Pakistan ordusu, Swat'ın kuzeybatıdaki vadisindeki on yıl süren Taliban karşıtı taarruzunu "başarıyla" tamamladığını söyledi. Eyalet başkanı Mehmood Khan "Bugün bizim zafer günümüz ve gururla, Pakistan ordusunun başarılı bir şekilde Swat ve diğer tüm bölgelerdeki terörisleri yok ettiklerini duyuruyoruz.’’dedi. Khan’ın sözleri, 11 yıl süren askeri yönetimin ardından operasyonların sona ermesi ve yetkilerin sivil makamlara devredilmesi töreninde yayınlandı. Swat Vadisi, kuzeybatı Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde bulunan turistik bir yer ve, "Pakistan'ın İsviçresi" olarak biliniyor. Vadi, 2007'den 2009'a kadar, bir kale görevi görüyordu. Pakistan ordusu 2007 yılında Swat’a silahlı kuvvetler yerleştirerek Taliban militanlarına karşı büyük çaplı bir operasyon başlattı. Taliban tarafından Swat vadisinde gerçekleştirilen son ölümcül saldırısı Ocak 2013'te, 21 ibadetin yıkıldığı ve 70 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı. Khan, "Teröristler eğitim kurumlarımızı ve sağlık tesislerimizi yok etti ve binlerce masum insanı öldürdü," diye hatırlattı.

İl emniyet müdürü Salahuddin Mehsud'a bildirdiğine göre, eyalet hükümeti bölgeyi güvence altına almak için Swat vadisinde 20 binden fazla polisi görevlendirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal