Pakistan, FETÖ'yü Terör Örgütü İlan Etti

Pakistan Yüksek Mahkemesi, FETÖ'nün ülkede terör örgütü ilan edilmesi için İçişleri Bakanlığına talimat gönderdi. Ülkedeki FETÖ okulları Maarif Vakfı'na devredilecek.

28.12.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-11:03) Pakistan, FETÖ'yü Terör Örgütü İlan Etti

Pakistan Terörle mücadele çerçevesinde FETÖ'yü terör örgütü kabul eden ilk yabancı devlet oldu. Bu çerçevede ülkedeki bütün okulları Maarif vakfına verilecek.

Pakistan Yüksek Mahkemesi, FETÖ'nün ülkede terör örgütü ilan edilmesi için İçişleri Bakanlığına emir verdi.

FETÖ'YÜ KABUL EDİLEN İLK ÜLKE OLDU

FETÖ'nün Pakistan'daki "PakTurk" okullarının peşine düşen Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri netice verdi. Pakistanlı bir avukat tarafından verilen "FETÖ terör örgütü olarak tanınsın" başvurusunu görüşmeye alan Pakistan Yüksek Mahkemesi kararını verdi. Pakistan Terörle mücadele çerçevesinde FETÖ'yü terör örgütü kabul eden ilk yabancı devlet oldu.

PROPAGANDALAR İŞE YARAMADI

Mahkeme kararına etki etmek için ülkede yoğun bir propaganda faaliyeti var. Ülkenin önde gelen hukukçu, bürokrat ve siyasetçileriyle görüşmeler yapılan örgüt üyeleri destek talep etti. FETÖ'cüler, sosyal medyada da kampanyalar yapmaya başladı. "Anayasa Mahkemesinin vereceği karar hukuksuz olur" gibi yazılar devamlı sosyal medya gündeminde tutuluyor. Örgüt, okullarda eğitim alan öğrencileri kullanarak da gösteriler yapıyor. Sosyal medya üstünden dakika dakika verilen gösterilerde Türkiye karşıtı açıklamalar yapılıyor.

Dışişleri Bakanlığı ve Maarif Vakfı, FETÖ okullarının devri hususunda Pakistan Eğitim Bakanlığı görevlileri ile görüşmüştü. Sürecin olumlu gittiğini söyleyen Maarif Vakfı, FETÖ okullarının bağlı olduğu Çağ Eğitim Vakfı ve Pak-Türk okullarını teslim almaya hazırlanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal