Pakistan Başbakanı İmran Han Türkiye'ye Geliyor

Pakistan Başbakanı İmran Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 3-4 Ocak tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret düzenleyecek.

31.12.2018-10:33 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-10:26) Pakistan Başbakanı İmran Han Türkiye'ye Geliyor

Pakistan Başbakanı İmran Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 3-4 Ocak tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret düzenleyecek. İmran Han, Başkan Erdoğan ile ikili ilişkilerin haricinde bölgesel ve uluslararası konuları da görüşecek. Han ayrıca Türk iş adamları ve yatırımcılarla bir araya gelecek bir iş forumunda konuşma yapacak.

Pakistan Başbakanı İmran Han, 3-4 Ocak tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyarette düzenleyecek. Pakistan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Başbakan Han'ın 2019’un ilk haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerinde Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak.

Gerçekleştirilecek resmi ziyarette Han'a, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Planlama Bakanı Makhdoom Khusro Bakhtyar ve Başbakan Han'ın Ticaret ve Yatırım Danışmanı Abdul Razak Davud’dan oluşan bir heyet eşlik edecek.

Bakanlığın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Pakistan ve Türkiye, eskiye dayanan ortak din ve kültürel miras üzerine kurulu tarihi ve benzeri olmayan bağların sağladığı keyfi sürmekte. İki ülkenin mükemmel seviyede ve her geçen sene daha da kuvvetlenmeye devam eden siyasi, ekonomik, savunma ile ilgili kültürel ve halktan halka ilişkileri bulunmaktadır. Başbakan'ın Türkiye ziyareti, iki kardeş ülkenin hükümetleri ve halkları arasındaki tarihi bağların daha da güçlenmesinde fayda sağlayacaktır. Ziyaret ayrıca, iki ülke arasında özellikle ekonomik ve ticari ilişkiler ile alakalı iş birliği konusunda yeni alanların keşfedilmesini sağlayacaktır.’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal