Pakistan Başbakanı İmran Han Türkiye Ziyaretinde

Resmi kaynaklar, Perşembe günü Pakistan Başbakanı İmran Han'ın Türkiye'ye iki günlük bir ziyarette bulunduğunu bildirdi.

03.01.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 03.01.2019-12:08) Pakistan Başbakanı İmran Han Türkiye Ziyaretinde

Resmi kaynaklar, Perşembe günü Pakistan Başbakanı İmran Han'ın Türkiye'ye iki günlük bir ziyarette bulunduğunu bildirdi. Han’ın Ağustos 2018’de başbakanlık görevini üstlendikten sonra Türkiye’ye ilk resmi ziyareti Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleştirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Han'a Dışişleri Bakanı Shah Mahmood Kureyşi, Maliye Bakanı Asad Umar, Planlama Bakanı Makhdoom Khusro Bakhtiar ve Başbakanlık Ticaret Danışmanı Abdul Razak Dawood eşlik etti.

Açıklamada, "Ziyareti sırasında Han, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek ve iki lider uluslararası ilişkilerin yanı sıra ikili ilişkilerin hakkında tartıştı." dendi.

Dışişleri Bakanı Kureyşi, ayrılmadan önce Pakistan ve Türkiye'nin mükemmel siyasi, ekonomik, savunma, kültür ve insan ilişkilerine sahip olduğunu ve bu ziyaretin iki kardeş ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini söyledi.

Kureyşi ayrıca Türkiye'nin, Pakistan'ı her zaman zor zamanlarda desteklediğini ve tüm uluslararası forumlarda yanında olduğunu belirtti. Kureyşi, "Pakistan ve Türkiye tarihi ilişkilerden hoşlanıyor ve bu ziyaret İslamabad ile Ankara arasındaki bağları daha da güçlendirecek."

Khan ayrıca bir iş forumunda konuşma yaparak Ankara'da kaldığı süre boyunca Türk işadamları ve potansiyel yatırımcılar ile birkaç toplantı yapacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal