Pakistan Başbakanı: BM, Keşmir'deki ihlalleri derhal soruşturulsun

Pakistan Başbakanı İmran Han, uluslararası topluma Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesindeki insan hakları ihlallerini soruşturma ve insanlığa karşı suç işleyen Hindistanlı sivil ve askerlerin yargılanması lazım.

26.09.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-12:22) Pakistan Başbakanı: BM, Keşmir'deki ihlalleri derhal soruşturulsun

Pakistan Başbakanı İmran Han, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl internet üzerinden yapılan Birleşmiş Milletler 75. Genel Kuruluna  video mesaj ile hitap etti.

Hindistan'ı işgal ettiği Keşmir'de aldığı yasa dışı önlemlerle Keşmir halkının kimliğini ortadan kaldırmakla" suçlayan Han, Hindistan hükümetinin Müslümanlara yönelik tutumunu 'Nazi nefretine' benzetti.

Han, Hindistan'ın, koronavirüs salgını sırasında Müslümanlara yönelik ayrımcı politikalar uyguladığını hükümetin azınlıkları virüsü yaymakla suçladığını ve çoğu zaman tedaviden mahrum bıraktığını ifade etti. Keşmir'de yaklaşık 13 Bin gencin işkence gördüğünü söyledi.

BM'e Keşmirdeki insan hakları ihlallerinin soruşturulmasını ayrıca Hindistan'ın sivil ve askerlerinin yargılanmasını istedi.

Küresel sorunların aynı zamanda ırkçılık, nefret söylemi ve azınlıklara karşı şiddeti ve bu trendlerin ise İslamofobi'yi artırdığına dikkati çeken Han, BM Genel Kuruluna Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü ilan etmesinide teklif etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal