Orangutanlara Tecavüz Ediliyor!

Endonezya'da orangutanlar fahişe olarak kullanılıyor ve düzenli olarak insanlar tarafından tecavüze maruz kalıyorlar.

02.09.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-12:44) Orangutanlara Tecavüz Ediliyor!

Endonezya'da orangutanlar insanların seks düşkünlükleri için tecavüz edilmek üzere satılıyorlar. Üstelik insanlar, bu hayvanları düzenli olarak tıraşlıyor. Hayvan koruma uzmanlarının gözlemlerine göre, bu orangutanlar kendilerini köle yapan 'sahiplerini' her gördüklerinde çığlık çığlığa bağırıyor ve korkudan altlarına dışkılarını yapıyorlar.

Bu konuda birçok hayvansever kuruluşun girişimleri olmuştur. Ancak henüz tam bir başarıya ulaşılabilmiş değildir. Endonezya ve Malezya'ya özgü türler olan orangutanlar, günümüzde halen tecavüze uğramakta ve 10.000€ civarı para karşılığı, kimi zaman sosyal medya siteleri kadar açık ortamlarda satılmakta.

Pony’i Kurtarmak İçin 35 Silahlı Polis Görev Yaptı

26 Kasım 2018'de ortaya çıkan haberlere göre, 'Pony' isimli orangutan, zincirlere bağlı bir şekilde seks kölesi olarak kullanılmıştır. Pony, 2013 yılının Şubat ayında Danimarkalı hayvan korumacısı Lone Droscher-Nielsen ve ekibi (Borneo Orangutan Kurtarma Vakfı) tarafından kurtarılmıştır. Uzmanlar Pony'i bulduğunda, bir 'genelev köyünde vücudu abselerle kaplı şekildeydi. Erkekler, para ödeyerek onunla birlikte olabiliyordu ve orangutan, parfüm sürüp takı takmaya zorlanıyordu.

Sonunda köylülerin Pony'yi teslim etmesini sağlamak için 35 silahlı polis görev yaptı. Michelle şunları söylüyor: 'Silah ve bıçakla tehdit edildiler.’

Henüz küçük yaşlarda ailesinden ayrıldığı tahmin edilen Pony’nin, tıpkı diğer orangutanlar gibi 7-11 yaşına kadar annesiyle kalması gerekirdi.

Uzmanlar, Pony'i kurtardıktan sonra uzunca bir süre yanına erkek yanaştırmadılar; çünkü Pony kendisine zarar verenlerin sadece 'insanlar' olmadığını, spesifik olarak 'insan erkekleri' olduğunu çoktan öğrenmişti. Sonra yavaş yavaş erkekler, iyileştiği alana sokulmaya başlandı ve Pony bu iyi niyetli erkeklere alışmaya başladı. Ardından, kendisi gibi kurtarılmış orangutanların barındırıldığı özgür bir adaya serbest bırakıldı.

Araştırmacılar, her yıl 1000 yetişkin orangutanın katledilip, yavrularının seks kölesi haline getirildiğini belirtiyorlar. Instagram ve Facebook gibi sosyal medya siteleri aracılığıyla seks ticareti her geçen yıl daha da hız kazanıyor. 

Şu anda bu ticareti etkili bir şekilde durdurabilen herhangi bir yaptırım bulunmuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal