Obamacare Kaldırıldı, Trump Sevinçten Havalara Uçtu

ABD halkı arasında "Obamacare" olarak nitelendirilen "Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası"nın (ACA) anayasal çerçevede geçersiz olduğu kararına varıldı.

15.12.2018-14:42 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-14:36) Obamacare Kaldırıldı, Trump Sevinçten Havalara Uçtu

ABD halkı arasında "Obamacare" olarak nitelendirilen "Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası"nın (ACA) anayasal çerçevede geçersiz olduğu kararına varıldı. Teksas şehrinde Bölge Yargıcı Reed O'Connor, 55 sayfalık bir raporda, ABD'de geçen sene yapılan vergi kesintisi yasasının, sigorta teminatı için cezayı ortadan kaldırarak "Obamacare"in anayasal konumunu olumsuz etkilediğini bu nedenle ACA'nın geçersiz olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, kararı "Amerika için mükemmel bir haber" olarak nitelendirdi. Kararın muhtemelen ABD Yüksek Mahkemesine götürüleceği bildirdi. Trump, geçen sene Kongre'den geçen ve ülkenin vergi düzeneğinde son 30 yılın en büyük değişikliklerini içeren yasayla beraber Obamacare'in resmen iptal edildiğini söyledi. ABD Başkanı, seçim kampanyası esnasında da "Obamacare"i yürürlükten kaldıracağını söylemişti.

"Obamacare"in yürürlükten kaldırılması durumunda ABD'de 32 milyon insanın daha sigortasız kalmasına neden olacağı düşünülüyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal