NSÜ Tarafından Öldürülen Enver Şimşek'in Adı Jena'da Bir Kente Verildi

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör grubu tarafından öldürülen Enver Şimşek'in adı, Almanya'nın Jena kentinde bir meydana verildi.

19.09.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-16:35) NSÜ Tarafından Öldürülen Enver Şimşek'in Adı Jena'da Bir Kente Verildi

Nasyonal Sosyalist Yeraltı adlı aşırı sağcı terör grubu tarafından öldürülen Enver Şimşek'in adı  Jena kentinde bir meydana verildi. 9 Eylül 2000 tarihinde öldürülmüştü.

 Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör grubu tarafından öldürülen Enver Şimşek’in adı Almanya’nın Jena kentinde bir meydana verildi. Adı değiştirilen meydanın üç NSU üyesinin doğup büyüdüğü Jena kentinin Winzerla ilçesinde bulunması sembolik önem taşıyor.

9 Eylül 2000 tarihinde Nürnberg'de öldürülen Enver Şimşek (38) NSU’nun ilk kurbanı olmuştu. Yeraltına geçen ve yıllarca yakalanmayan NSU üyeleri 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk toplam 10 kişiyi öldürmüştü.

FAİLLER VE DESTEKÇİLER JENA'LIYDI 

Enver Şimşek adına meydana konulan levhada "Her ne kadar yakınları eylemin arka planında ırkçılığın olduğuna işaret etmiş olsalar da yetkililerin ve kamuoyunun önyargıları ve şüphelerini yıllarca üstlerinde hissettiler. Üç başlıca fail ve onları destekleyen ağın birçok üyesi Jenalıydı. Burada ırkçı ve insanı hiçe sayan dünya görüşlerini oluşturdular. Buradan hatırlama, uyarma ve tüm ırkçı eğilimlere karşı gelme sorumluğu ortaya çıkıyor. İnsan onuru dokunulmazdır" ifadelerine yer verildi.

 

 




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal