Notre Dame Katedrali'nde Yangın

Fransa'nın başkenti Paris’in her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen en ünlü yapılarından biri arasında yer alan Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı. 

15.04.2019-20:50 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-00:20) Notre Dame Katedrali'nde Yangın

Paris’in en ünlü yapılarından biri olan Notre Dame Katedrali'nin çatısında yangın çıktı.

MÜDAHALELER DEVAM EDİYOR

Alevler içerisinde kalan katedralin çatısının restorasyon sürecinde olduğu ve yangının onarım çalışmaları esnasında çıkmış olabileceği düşünülüyor. Hızla çatıyı saran alevleri söndürmek için çok sayıda itfaiye eri yangına söndürmek için çalışma başlattı. Notre Dame Katedrali'nin çatısının tamamı çıkan yangın sonucu çöktü.

BELEDİYE BAŞKANI: KORKUNÇ BİR YANGIN SÖZ KONUSU

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Paris Notre Dame Katedrali'nde korkunç bir yangın söz konusu. Paris itfaiyesi halen yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor. Paris Piskoposluğu ile iletişim halindeyiz. Herkesi güvenlik mesafesini korumaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

BAKAN LUNEZ: KURTARILMASI KESİN DEĞİL

İçişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Lunez de yangının kontrol altına alınamadığını ve gelecek saatin belirleyici olacağını belirterek, "Notre Dame'ın kurtarılması kesin değil." açıklamasında bulundu.

MACRON: TÜM ULUS DUYGU YÜKLÜ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sarı yeleklilerin taleplerine yönelik yapacağı konuşmayı iptal ederek olay yerine hareket etti. Macron, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Notre Dame alevler içinde. Tüm ulus duygu yüklü. Düşüncelerim bütün Fransızlar ve Katolik dünyasıyla beraber. Tüm yurttaşlarımız gibi ben de parçamızın bu akşam yanmasından üzüntü duyuyorum." ifadelerini kullandı.

NOTRE DAME KATEDRALİ SÖZCÜSÜ FİNOT: HER ŞEY YANIYOR

Notre Dame Katedrali Sözcüsü Andre Finot, "Her şey yanıyor, 19. yüzyıldan, 13. yüzyıldan kalan her yer yanıyor, hiçbir şey kalmayacak." ifadesini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal