Nikol Paşinyan'dan Ateşkes İtirafı: Yine Koruyamadık

Daha önce de sağlanan ateşkesi iki kez bozan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da ilan edilen ateşkesi sağlamakta başarısız olduklarını itiraf etti.

27.10.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-09:40) Nikol Paşinyan'dan Ateşkes İtirafı: Yine Koruyamadık

Azerbaycan topraklarını işgal eden ve sivil yerleşim yerlerine saldırmaktan çekinmeyen Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkesi koruma konusunda yine başarısız olduklarını itiraf etti.

Paşinyan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile dün gece yaptıkları telefon görüşmesini anlatırken, "Ateşkes rejimini sağlamakta bir kez daha başarısız olduğumuz anlaşılıyor. AGİT Minsk Grubu'nun tepkisini bilmiyorum ancak Ermeni tarafı olarak ateşkese uymak için her şeyi yaptık ve Dağlık Karabağ öz savunma ordusu itidalli davrandı. Ama günün ikinci yarısında ateşkesi korumayı başaramadığımızı söyleyebiliriz" dedi.

BU ATEŞKES DE BAŞARISIZ OLACAK

Nikol Paşinyan Pompeo'ya ABD için birinci, Ermenistan için ise üçüncü ateşkes olduğunu, muhtemelen bunun da başarısız olacağını ve Azerbaycan'ın Ermenistan'ı suçlayacağını söyledi. Paşinyan, "Asıl soru ateşkesin korunmaması durumunda kimin suçlu bulunacağı ve ateşkesi ihlal eden tarafın hangi sonuçlarla karşı karşıya kalacağıdır" ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN ÖNCEKİ ATEŞKESLERİ DE İHLAL ETMİŞTİ

Azerbaycan ve Ermenistan, 26 Ekim'de yerel saatle 08.00'da Dağlık Karabağ'da insani ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaşmaya varmışlardı. Ancak Ermenistan tarafının ateşkesin başlamasından yalnızca 4 dakika sonra ateşkesi ihlal ettiği açıklanmıştı. Ermenistan, 10 Ekim ve 17 Ekim'de anlaşmaya varılan ateşkesleri de sivillere ve yerleşim yerlerine saldırı düzenleyerek ihlal etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal