Nikol Paşinyan: Rusya'dan Ümidimi Kestim

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin ne Rusya'dan ne başka ülkelerden destek görmediğini belirterek "Artık Rusya'dan ümidimi kestim" dedi.

21.10.2020-17:09 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-17:12) Nikol Paşinyan: Rusya'dan Ümidimi Kestim

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile devam eden çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gelinen noktada diplomatik bir çözüm olmadığını belirten Paşinyan, "Herkes silaha sarılmalı ve vatanını korumalı. Sadece 2 seçeneğimiz var, zafer ya da yenilgi. Başka seçenek yok. Karabağ olmadan Ermenistan olmaz" diye konuştu.

"RUSYA'DAN ÜMİDİ KESTİM"

Azerbaycan karşısında ağır yenilgi alan Paşinyan, Rusya'dan ve Avrupa ülkelerine sık sık destek çağrısında bulunmuştu. Ancak Ermenistan'ın Rusya dahil hiçbir ülkeden destek göremediğini dile getiren Paşinyan, "Artık Rusya'dan ümidimi kestim, kendimizi savunacağız." dedi.

ATEŞKESİ 2 KEZ İHLAL ETTİLER

Rusya'nın arabuluculuğunda Moskova'da yapılan görüşmelerde ateşkes kararı alınsa da Ermenistan ordusu ateşkesi defalarca ihlal ederek sivillere saldırı gerçekleştirdi. Uluslararası kamuoyundan yapılan çağrılara rağmen Ermenistan iki ülke arasında gerilimi tırmandırmaya devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal