Nikol Paşinyan, Putin ile Görüşme Gerçekleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Şu anda meşgulüm" diyerek Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın yüzüne telefon kapatmasının ardından görüşmenin gerçekleştiği açıklandı.

06.10.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-14:33) Nikol Paşinyan, Putin ile Görüşme Gerçekleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önceki gün gazetecilerle toplantısı sırasında ortaya çıkan detay, gündeme bomba gibi düşmüştü. Rusya-1 isimli devlet kanalı tarafından yayınlanan görüntülerde, Putin'in çalan telefonu "Şu anda meşgulüm, sonra konuşuruz" diyerek kapattığı görüldü. Kanal, Putin'i arayan kişinin Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan olduğunu açıkladı.

Azerbaycan'dan aldığı ağır darbeyle birlikte Rusya'dan yardım isteyen Paşinyan, bu görüntülerle rezil oldu. Kamuoyunun diline düşen görüntülerden sonra Paşinyan'ın Putin ile görüşüp görüşmediği merak konusu oldu. Kremlin Basın Servisi, gece saatlerine doğru konuyla ilgili açıklama yaptı.

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİLER

Azerbaycan ile yaşanan çatışmada büyük kayıplar veren Ermenistan, dünya liderlerini arayıp destek isterken, en büyük destekçilerinden biri olarak görülen Rusya ile iletişimi koparmamaya çalışıyor. 

Yardım istemek için Putin'i defalarca arayan Paşinyan, Putin'in kendisinin yüzüne telefon kapattığı görüntülerle tüm dünyaya rezil oldu. Kremlin Basın Servisi'nin gece saatlerinde yaptığı açıklamada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüştüğü aktarıldı.

"ERMENİ TARAFININ GİRİŞİMİ ÜZERİNE GÖRÜŞÜLDÜ"

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Ermeni tarafının girişimi üzerine Putin ve Paşinyan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Putin'in saldırılara son verilmesi gerektiği çağrısını yinelediği belirtildi. Paşinyan ve Putin'in sivil can kayıplarına dikkat çektiği kaydedildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal