Nijerya'da Terör Örgütü Boko Haram'a Darbe! 11 Terörist Öldürüldü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda, terör örgütü Boko Haram'a ilişkin gerçekleşen operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında ordu birliklerinde ölüm ya da yaralanma söz konusu olmadı.

01.05.2020-08:47 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-08:35) Nijerya'da Terör Örgütü Boko Haram'a Darbe! 11 Terörist Öldürüldü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda, terör örgütü Boko Haram'a ilişkin gerçekleşen operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında ordu birliklerinde ölüm ya da yaralanma söz konusu olmadı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Eneche tarafından düzenlenen basın açıklamasında, ordunun, Borno eyaletine bağlı Bama bölgesinde Boko Haram'a ilişkin bir operasyon yapıldığı kaydedildi.

Söz konusu operasyonda 11 teröristin öldürüldüğünü kaydeden Eneche, 2 teröristin ele geçirildiğini ve çok sayıda mühimmatın yakalandığını söyledi. Enenche, ordu birliklerinde can kaybı veya yaralanmanın olmadığını işaret etti.

NE OLMUŞTU?
Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana etkili olan terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan itibaren düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi can vermişti.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenledi. Örgütün, Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişinin yaşamını yitirdiği kaydediliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal