Nijerya'da Köye Silahlı Baskın: 21 Kişi Kaçırıldı

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın kuzeybatısında silahlı şahısların gerçekleştirdiği baskında 21 kişi kaçırıldı. Kaçırılan kişiler için arama kurtarma faaliyetleri başlatıldı.

14.09.2020-09:05 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-09:03) Nijerya'da Köye Silahlı Baskın: 21 Kişi Kaçırıldı

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, Kaduna eyaletine bağlı Udawa köyüne henüz kimliği teşhis edilemeyen şahıslar tarafından baskına gerçekleştirildi.

Baskında içlerinde çocukların da yer aldığı 21 kişi kaçırıldı, pek çok kişi yaralandı.

Kaduna Eyaleti Polis Sözcüsü Muhammad Jalige, hadiseyi doğrulayarak, bölgeye güvenlik kuvvetlerinin gönderildiğini belirtti.

Jalige, yaralı kişilerin hastaneye kaldırıldığını belirterek, kaçırılan kişiler için arama kurtarma operasyonu başlatıldığını dile getirdi.

BAZI EYALETLERE MOTOSİKLET YASAKLANMIŞTI

Nijerya'da son zamanlarda silahlı şahısların motosikletlerle saldırılar gerçekleştirmesi sebebiyle bir takım eyaletlerde motosiklet kullanımına yasak getirilmişti.

Bölge, yer yer hayvancılıkla uğraşanlar Fulaniler ve çiftçilikle yapan bir takım kabileler arasında yüksek tansiyonlu çatışmalara tanık oluyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güney bölgesine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını öne sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal