Nijerya'da Boko Haram Saldırısında Ölü Sayısı 65'e Çıktı

Boko Haram terör örgütünün, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletindeki bir cenaze törenine gerçekleştirdiği saldırıda ölü sayısı 65'e yükseldi.

29.07.2019-16:47 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-16:42) Nijerya'da Boko Haram Saldırısında Ölü Sayısı 65'e Çıktı

Boko Haram örgütü, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletindeki bir cenaze törenine rastgele ateş ederek saldırdı. Örgüt üyeleri, motosiklet ve kamyonlarla eyaletin başkenti Maiduguri’nin yakınlarındaki köyde gerçekleştirilen cenaze törenindekilere rastgele ateş etti; 65 kişi hayatını kaybetti.

Yerel yönetim yetkililerinden Muhammed Bulama, cenazeye yönelik saldırının iki hafta önce köylüler tarafından öldürülen 11 Boko Haram üyesinin ‘öcünü almak’ için düzenlenmiş olduğunu düşündüğünü kaydetti.

 

Terör örgütü Boko Haram’ın saldırılarını sıklaştırdığı bu sebeple sık sık saldırıların düzenlendiği ve çatışmaların yaşandığı bölgede son 10 yılda on binlerce kişi yaşamını yitirdi; 2 milyonu aşkın kişi evini terk etti. Nijer, Kamerun ve Çad’da da faaliyet gösteren Boko Haram’ın adı “Batılı eğitim haram”anlamına geliyor.

Örgüt, 2014’te, yine Borno eyaletindeki Chibok adlı kasabadaki bir okulda 2014’te 300 kız öğrenciyi kaçırmış, uzun süre dünya gündeminden düşmemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal