New York'taki Hastanelerde Corona Manzarası

New York'ta bir acil servisten kareler, hastanedeki korkunç görüntüyü gözler önüne serdi.

28.03.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-11:26)

New York'ta bir acil servisten kareler, hastanedeki korkunç görüntüyü gözler önüne serdi.

ABD'de 100 bin coronavirüs vakasıyla öteki ülkeleri geride bırakarak ilk sıraya geldi.

New York'ta da 46 binden çok vaka ile karşılaşılırken, 605 kişi yaşamını yitirdi. New York'ta bir acil serviste görev yapan doktorun, hastanenin içinden çektiği kareler, içler acısı durumu gözler önüne serdi.

"BU AYAKLARIN TAMAMI CORONAVİRÜS HASTASI"

Doktor Colleen Smith, New York’ta hastanenin 72 saatini paylaştığı karelerde, kapasitenin zorlandığını ifade etti. "Bu hastanedeki hastaların tamamı, gördüğünüz tüm ayakların hepsi koronavirüs hastası" diye konuşan Smith, "Sinir bozucu olan şey ise geç kalmış olmamız, bunun olacağını biliyorduk" diye konuştu.

ÖLÜLERİ SAKLAMAK İÇİN...

Hastanedeki korkunç vaziyeti belirten Smith, “Her geçen gün durum daha da kötüye gidiyor bugün cesetleri saklamak için bir donduruculu kamyonet getirmek zorunda kaldık” ifadesini kullandı.

SOLUNUM CİHAZI EKSİKLİĞİ

ABD'li doktor, hastanede solunum cihazı eksikliğine de değinerek, "Şimdi beş tane daha solunum cihazımız var ancak insanlar ölmezse yarın ya da öbür gün yeniden solunum cihazına ihtiyacımız olacak" şeklinde konuştu.

Ülkesindeki sorumluların açıklamalarına dikkat çeken Colleen Smith, “Yetkililer her şeyin iyi olacağını söyleyip duruyor ama bizim açımızdan bakınca olmayacak. Hastalarımla ilgilenmek için ihtiyacım olan malzeme desteğini alamıyorum. Ve burası Amerika, güya birinci dünya ülkesiyiz.” ifadesini kullanarak, vaziyetin vahametini ortaya koydu.

GENÇ HASTALARIN ÇOĞUNUN SAĞLIK DURUMU İYİ

Coronavirüse yakalanan insanlarla ilgili de bilgiler aktaran Smith, genç vakaların çoğunun sigara içmeyen sağlıklı insanlar olduğunu ifade etti. Smith, “Her geçen gün daha ağır hastalar geliyor. Bu kadar ağır hasta olacağını beklemediğimiz 30-50 yaş arası sıradan insanlar...” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal