New York'ta Kimsesizler Mezarlığına Defin İşlemleri Covid-19 Dolayısıyla 5 Kat Arttı

Yeni tip coronavirüs ortaya çıkmadan önce yaşamını yitiren kimsesizlerin defnedildiği Hart Adası'nda bir haftada 25 defin yapılırken, coronavirüsün patlak vermesinin ardından bu sayı 5 kat yükseldi.

10.04.2020-18:09 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-18:11) New York'ta Kimsesizler Mezarlığına Defin İşlemleri Covid-19 Dolayısıyla 5 Kat Arttı

New York Belediyesi Basın Danışmanı Freddi Goldstein, Covid-19 dolayısıyla yaşamını yitirmiş kimsesiz ya da sahipsiz insanların Hart Adası'na defnedilmesine ilişkin konuştu.

New York Hapishane Müdürlüğüne bağlı adanın, 150 yıldan fazla bir zamandır kimsesiz ve sahipsiz kişilerin defnedildiğini ifade eden Goldstein, "Bu kişiler, iki hafta kadar yakını bulunamamış ya da hiçbir şekilde sahiplenilmemiş insanlar" şeklinde konuştu.

Goldstein, morglarda bir yakınına ulaşılamayan ya da masraflar sebebiyle cenazesi alınmayan kişilerin normalde 30 ila 60 gün kadar bekletildikten sonra adaya gömüldüğünü fakat virüs nedeniyle can kayıplarının yükselmesinin ardından, cesetlerin morgda 14 gün bekletildiğini ifade etti.

Goldstein ayrıca, yeni tip coronavirüs ortaya çıkmadan önce yaşamını yitiren kimsesizlerin defnedildiği Hart Adası'nda bir haftada 25 defin yapılırken, coronavirüsün patlak vermesinin ardından bu sayı 5 kat yükseldiğini kaydetti.

DEFİNLERİ TAŞERON İŞÇİLER GERÇEKLEŞTİRİYOR

Hapishane Müdürlüğü Sözcüsü Jason Kersten de virüsten önce Rikers Adası Hapishanesi'nde bulunan mahkumlar yapılan defin işlemlerini, virüsle mücadele kapsamında alınan sosyal mesafe ve güvenlik kuralları dolayısıyla özel taşeron işçilerin gerçekleştirdiğini ifade etti.

İş makineleriyle kazılan hendeklere toplu biçimde yerleştirilen tabut içerisindeki cenazelerin geçici olarak gömüldüğünü ifade eden Kersten, cenazeleri yakınlarının geri isteyebileceğini vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal