New York'ta Filistinlilere Destek Gösterisi

Gazze sınırında her Cuma gerçekleşen barışçıl direnişe destek olmak için New York'ta gösteri düzenlendi.

30.03.2019-10:01 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-09:36) New York'ta Filistinlilere Destek Gösterisi

Filistinlilerin Gazze sınırındaki, İsrail istilasına karşı düzenlenen “Büyük Dönüş Yürüyüşü” protestolarına destek vermek amacıyla New York Times Meydanı’nda gösteri gerçekleştirildi.

Filistin için New York Koalisyonu (NY4Palestine) çatı kuruluşu tarafından düzenlenen protestoya çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Hasidik Yahudiler de destekledi.

Meydanda bir araya gelen aktivistler, ellerinde Filistin bayrakları ile birlikte “Gazze’deki ablukaya son”, “Filistin’e özgürlük” “Ayrılıkçı İsrail’e 38 Milyar ABD yardımına son” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Protestoda söz alan eylemci Ala Rokeya, Gazze sınırında 52 haftadır her cuma İsrail işgaline karşılık gösteri yapıldığını hatırlatarak, "Topraklarından sürülen, evlerinden edilen bu insanların direnişine destek için buradayım." diye konuştu.

Rokeya, şöyle devam etti:

“Ve bugün burada, Manhattan’ın tam ortasında toplanmamız, saygısızca ve ırkçı bir şekilde Filistin’in var olmadığını iddia eden seçilmiş şehir konseyi üyesi Kalman Yeger gibilere sembolik bir cevaptır. Filistin topraklarında olduğu gibi bu şehirde de birçok Müslüman ve Filistinli var ve işte hepimiz buradayız.”

New York Konseyi Brooklyn bölgesi üyesi Kalman Yeger’in, Twitter üzerinden yaptığı "Filistin diye bir yer yok." paylaşımı ABD’de sosyal medyada büyük tepki toplamış, başta New York Belediye Başkanı Bill de Blasio olmak üzere tekpiyle karşılanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal