New York Polis Departmanında Görev Yapan 98 Kişide Coronavirüse Rastlandı

ABD, New York'ta polis departmanında görevli 98 kişide yeni tip coronavirüs tespit edildi.

23.03.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-09:22) New York Polis Departmanında Görev Yapan 98 Kişide Coronavirüse Rastlandı

New York Polis Departmanı (NYPD) Komiseri Dermot Shea, 98 kişinin coronavirüs testlerinin pozitif sonuç verdiğini duyurdu.

Bu kişilerden 70'inin üniformalı polis, 28'inin ise sivil olarak çalışan olduğunu ifade eden Shea, 3 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

NEW YORK'TA CUMARTESİ GÜNÜ YAPILAN TESTLERİN YARISI POZİTİF ÇIKTI

Diğer yandan New York'taki yeni tip coronavirüs testlerini uygulayan Presbyterian Tıp Merkezinin laboratuvarında cumartesi günü yapılan testlerin yarısının pozitif sonuç verdiği açıklandı.

Presbyterian Operasyon Şefi Doktor Laura Forese, konuya ilişkin, önceki gün 500 test uyguladıklarını ve bu testlerin 250'sinin pozitif çıktığını kaydederek, "Bu çok yüksek bir rakam" şeklinde konuştu.

Forese, test kitlerinin sayısının az olması sebebiyle bazı kişilerin coronavirüse yakalandığından şüphelenilse bile eve yollamak zorunda kaldıklarının da altını çizdi.

HAPİSHANEDEKİ ABD'Lİ FİLM YAPIMCISI HARVEY WEINSTEIN'DA VİRÜSE RASTLANDIĞI İDDİASI

Diğer yandan, New York Ceza İnfaz Kurumu, 5 personel ve 10 mahkum da daha yeni tip coronavirüs tespit edildiğini bildirdi.

Bu şekilde New York'ta 17 Ceza İnfaz Kurumu personeli ve 29 mahkumda coronavirüse rastlanmış oldu.

Ayrıca pek çok kadına tecavüz ve cinsel taciz suçlarından 23 yıl hapis cezası verilen ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein’da da yeni tip coronavirüs rastlandığı iddia ediliyor.

Yerel basının, New York'taki cezaevinin yetkililerinden aldığı bilgilerle verdiği haberlerde, 68 yaşındaki Weinstein'ın virüs testinin pozitif çıktığı ve hapishanede karantina altına aldığı ifade edildi.

OHİO VE LOUİSİANA EYALETLERİNDE "EVDE KALIN" UYARISI

Diğer yandan Ohio Valisi Mike DeWine, yaptığı basın toplantısında eyalette yaşayanlara pazartesi gece yarısından başlamak üzre "evde kalınması" talimatı verdiklerini açıkladı.

Bu talimatın en erken 6 Nisan'a kadar geçerli olacağını ifade eden DeWine, "hayati önemdeki" iş yerleri ve restoranların gel-al servisleri dışındaki bütün iş yerlerinin de kapatılacağını kaydetti.

Louisiana Valisi John Bel Edwards da benzeri bir karara vararak bugün 17.00'den itibaren geçerli olmak üzere eyalet sakinlerine "Evde kalın" talimatı verdiklerini duyurdu.

Vali Edwards aynı zamanda eyaletteki tüm "zorunlu olmayan" iş yerlerinin kapatılacağını bildirdi.

ABD CORONAVİRÜS VAKALARINDA DÜNYADA 4. SIRADA

Dünyada coronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden biri olan ABD'de ölü ve vaka sayısı her geçen gün artıyor.

Ülkedeki virüse ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin yayınladığı son verilere göre vaka sayısı 26 bin 747'ye, can kaybı ise 340'a çıktı.

New York Valisi Andrew Cuomo da düzenlediği so basın toplantısında, eyaletteki coronavirüs vaka sayısının 15 bin 168'e, hayatını kaybedenlerin sayısının da 114'e yükseldiğini duyurdu.

ABD, coronavirüs vaka sayısı olarak Çin, İtalya ve İspanya'dan sonra geliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal