Netanyahu'dan Uyarı: Bu Bir Savaş Eylemidir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırında tespit edilen ve Hizbullah'a ait olduğu söylenen tünelleri tartışacak olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Hizbullah'ı kınama çağrısında bulundu.

19.12.2018-17:43 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-17:41) Netanyahu'dan Uyarı: Bu Bir Savaş Eylemidir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırında tespit edilen ve Hizbullah'a ait olduğu söylenen tünelleri tartışacak olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Hizbullah'ı kınama çağrısında bulundu. Netanyahu, İsrail Meclis'inde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Lübnan-İsrail sınırında tespit edilen ve Hizbullah'a ait olduğu söylenen tünellerle alakalı açıklamalar yaptı.

Hizbullah'ın Lübnan’ı tehlikeye attığını belirten Netanyahu, Lübnan ordusunun kazılan tünellerden haberdar olmadığını fakat kendi topraklarını savunmak amacıyla gerekli tedbirleri almada başarılı olamadığını söyledi. İsrail Başbakanı Netanyahu, Hizbullah’ı özellikle İsrail olmak üzere bölge için "büyüyen bir tehlike" olarak nitelendirirken, İsrail-Lübnan sınırında tespit edilen tünellerin "terör faaliyetleri ve İsrail'in kuzeyini ele geçirme" hedefi doğrultusunda olduğunun altını çizdi.

İsrail-Lübnan sınırında şimdiye dek Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen 4 tünel bulunduğunu belirten Netanyahu, "Bu tüneller, yalnızca bir saldırganlık eylemi değildir. Bu tüneller bir savaş eylemidir. Hizbullah İran'ın aracıdır ve her ikisi de (İran ve Hizbullah) İsrail'i yok etmeyi hedefliyor." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal