Netanyahu'dan Suudi Arabistan'a Kesintisiz Destek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle alakalı bir soruya, "İstanbul'da yaşananlar korkunç... Fakat Suudi Arabistan'da istikrar elden giderse yalnızca Ortadoğu'da değil tüm dünyada istikrar sağlanamaz." diyerek cevap verdi.

13.12.2018-11:37 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-12:12) Netanyahu'dan Suudi Arabistan'a Kesintisiz Destek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle alakalı bir soruya, "İstanbul'da yaşananlar korkunç... Fakat Suudi Arabistan'da istikrar elden giderse yalnızca Ortadoğu'da değil tüm dünyada istikrar sağlanamaz." diyerek cevap verdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle alakalı yaptığı açıklamada, "İstanbul'da yaşananlar korkunç. Her ülke bu konuyla üzerine ne yapacağına karar vermeli fakat Suudi Arabistan'da istikrar elden giderse yalnızca Ortadoğu'da değil tüm dünyada istikrar sağlanamaz." diyerek Suudi Arabistan'a desteğini tekrarladı.

Netanyahu, 2 Kasım'da "Balkan İşbirliği Konseyi" için bulunduğu Bulgaristan'ın Varna kentinde Kaşıkçı cinayetiyle alakalı ilk defa konuşmuş ve benzer ifadeler kullanarak Suudi Arabistan'ı desteklemişti. İsrail Başbakanı, "İstanbul'daki konsoloslukta yaşananlar korkunç fakat Suudi Arabistan istikrarı devam etmeli." demişti.

''DOĞRUDAN MÜCADELE EDECEĞİZ''

Netanyahu, İran'ın Suriye'ye İsrail'in tamamını vurabilecek güce sahip füzeler sağlamakla suçlarken, Tahran’ın İsrail'i yerle bir etmek istediğini belirtti. İsrail ordusunun dünyada İran güçlerine karşı durabilen tek ordu olduğunu vurgulayan Netanyahu, "Bizim politikamız kötü şeyleri daha fazla büyümeden durdurmak üzerine kurulu. İran ile Suriye'de direk olarak mücadele edeceğiz. Kendimizi korumak için her ne gerekirse yapacağız." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal