Netanyahu, Koalisyon Görüşmelerinin Olumsuz Sonuçlandığını Açıkladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hükümeti kurmakla görevlendirilen Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ile dün gece yaptıkları koalisyon görüşmesinden olumlu sonuç çıkmadığını belirtti.

20.11.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-17:27)

Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, koalisyon görüşmesinde ilerleme katedilememsinden ötürü rakibi Gantz’a suçalamalar yöneltti.

Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman’ın kendisi ve Gantz arasında dönüşümlü başbakanlık önerdiğini anmsatan Netanyahu, “Maalesef dün akşamki görüşmemizde Benny Gantz, Liberman ve Cumhurbaşkanı Rivlin’in önerisi olan dönüşümlü başbakanlıkta ilk olarak görevi benim almamı kabul etmedi” ifadesini kullandı. Netanyahu, Liberman’ın “Dönüşümlü başbakanlık önerisini reddetmeyen partiye destek verebilirim” sözüne atıfta bulunarak, “Liberman’ın sözünde durup durmayacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

İsrail’de yaklaşık bir yıldır devam eden koalisyon krizinde kilit roldeki eski Savunma Bakanı ve 8 milletvekiline sahip İsrail Evimiz Partisi lideri Liberman’ın, hükümet kurma konusunda Netanyahu’ya mı yoksa Gantz’a mı destek vereceğini bugün açıklaması bekleniyor. Kararını açıklamadan önce Liberman’ın Netanyahu ile bir araya geleceği dillendiriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal