Netanyahu İtiraf Etti: Ajanlarımız Belli Aralıklarla Denetleme Yapıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, nükleer programı denetlemek amacıyla İsrail ajanlarının "belli aralıklarla" İran'a gittiğini açıkladı.

17.12.2018-14:13 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-14:09) Netanyahu İtiraf Etti: Ajanlarımız Belli Aralıklarla Denetleme Yapıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, nükleer programı denetlemek amacıyla İsrail ajanlarının "belli aralıklarla" İran'a gittiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'nda İsrailli diplomatlarla görüşen Netanyahu, İsrail ajanlarının İran'ın "nükleer hedeflerini" engellemek için bu ülkede denetimlere devam ettiğini açıkladı. İran'ın nükleer programını var gücüyle engellemeye çalıştıklarını belirten Netanyahu, "Neler döndüğünü anlamak için belli aralıklarla İran'ı da ziyaret ediyoruz." derken fazla ayrıntı vermedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu Nisan ayı sonunda, İsrail istihbaratının İran'ın nükleer silah üretmek için gizli bir plan yürüttüğünü savunmuştu. Netanyahu, İsrail istihbaratının "İran nükleer programı ile ilgili 183 CD'lik 55 bin sayfa gizli bilgiye" sahip olduğunu iddia etmişti.

İsrail Başbakanı'nın bu açıklamayı, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile P5+1 ülkeleri arasında 2015'te kabul edilen nükleer anlaşma doğrultusundaki kararı yeniden değerlendirmesinden birkaç gün önce yapması dikkat çekti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal