Netanyahu İsrail Uçuşlarına İzin Verildiğini Açıkladı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Umman hükümdarının İsrail ticari uçaklarının Körfez devletinin hava sahasında uçması için yeşil ışık verdiğini söyledi.

10.12.2018-15:21 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-15:18) Netanyahu İsrail Uçuşlarına İzin Verildiğini Açıkladı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Umman hükümdarının İsrail ticari uçaklarının Körfez devletinin hava sahasında uçması için yeşil ışık verdiğini söyledi. Netanyahu Dışişleri Bakanlığı'nda Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki İsrail büyükelçileriyle yaptığı toplantıda, “Umman Sultanı Kabus, El Al'in Umman toprakları üzerinden uçmasına izin verdi” dedi. Netanyahu, İsrail uçuşlarının Umman hava sahasında uçma izni verme kararının, İsrail'in küresel çapta daha geniş bir değişimin parçası olduğunu söyledi.  “Diplomatik haritamız İsrail'in çabalarının ardından dramatik bir şekilde değişti” dedi.  Umman makamlarından İsrail iddiası hakkında yorum yapılmadı.

Netanyahu, bununla birlikte, İsrail'in Hindistan ve Güneydoğu Asya'ya yaptığı uçuşları kısaltmak için Suudi Arabistan'dan onay almaya çalıştığını söyledi. Riyad, İsrail uçuşlarının hava sahasından uçmasına izin vermeyi reddetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal