NATO'nun Bütçe Artırma Planı Rusya'da Nabızları Yükseltti!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Soçi kentinde basın mensuplarına aktardığı bilgide, Londra'da dürmekte olan NATO Liderler Zirvesi'ne yönelik açıklamalar gerçekleştirdi.

04.12.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-13:13)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Soçi kentinde basın mensuplarına aktardığı bilgide, Londra'da dürmekte olan NATO Liderler Zirvesi'ne yönelik açıklamalar gerçekleştirdi.

NATO'nun bütçesini genişletmeye ilişkin planlarına eleştiri yapan Dmitriy Peskov, "Bu yönde atılan adımlar, ittifakın yayılmacı politikalarına yönelik endişelerimizi teyit ediyor. Bu bizim için endişe yaratıyor." dedi.

Rusya'nın NATO ile silahlanma yarışına girmeyi planlamadığını belirten Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de daha önce söylediği gibi, ekonomi açısından yıkıcı olan silahlanma yarışına girmeyeceğiz." dedi.

NATO General Sekreteri Jens Stoltenberg, bir süre önce yaptığı açıklamada, NATO bütçesinin 2024'e kadar 400 milyar dolara yükseleceğini vurgulamıştı.

Kremlin Sözcüsü Peskov, NATO'nun bütçe genişletimesine yönelik, "Bu yönde atılan adımlar, ittifakın yayılmacı politikalarına yönelik endişelerimizi teyit ediyor." diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal