NATO'dan Ukrayna Ordusuna Destek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Salı günü yaptığı açıklamada, NATO'nun Rusya’ya Ukrayna denizcileri ve ele geçirdiği gemileri serbest bırakması yönündeki çağrısını yineledi.

04.12.2018-13:52 - (Son Güncelleme: 04.12.2018-13:50) NATO'dan Ukrayna Ordusuna Destek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Salı günü yaptığı açıklamada, NATO'nun Rusya’ya Ukrayna denizcileri ve ele geçirdiği gemileri serbest bırakması yönündeki çağrısını yineledi. Stoltenberg, iki gün süren NATO dışişleri bakanları toplantısı öncesinde Brüksel 'e verdiği demeçte, "Bugün ve yarın NATO' nun dışişleri bakanları, ortak güvenliğimiz için çok önemli konuları ele alacak. Rusya'nın istikrarı bozucu davranışlarını ele alacağız."

Bakan, "Son zamanlarda Rusya'nın Ukrayna gemilerine karşı askeri gücü nasıl kullandığını ve gemileri ve denizcileri tutukladıklarını gördük. Rusya'yı gemileri ve denizcileri derhal serbest bırakmasını hatırlatıyoruz.’’ dedi. 25 Kasım'da, Rusya, Ukrayna'ya karasularına girmekle ve anlaşmazlığı kışkırtmakla suçlayarak, iki Ukraynalı deniz kuvvetleri gemisini ve bir donanma römorkörünü Kırım'da bulunan 23 mürettebatıyla birlikte ele geçirdi. Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyesi olmamasına rağmen, ittifak ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde desteklediğini söyledi. "NATO müttefikleri, Ukrayna silahlı kuvvetlerini modernleştirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olmaya da devam edecek," diye ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal