NATO Yanlışlıkla Avrupa'daki Nükleer Silahlarının Yerlerini Açıkladı

NATO için hazırlanan bir raporda ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının saklandığı yerler kazara paylaşıldı. Rapor kısa zamanda yayından kaldırıldı. Raporun yeni versiyonunda nükleer silahların yerlerini söyleyen bölümünün çıkarıldığı görüldü.

17.07.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-09:01) NATO Yanlışlıkla Avrupa'daki Nükleer Silahlarının Yerlerini Açıkladı

Kısa zaman önce paylaşılan ve sonrasında silinen NATO raporunda ABD’nin Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye’deki nükleer silahlarının yeri açıklandı.

''Nükleer caydırıcılıkta yeni bir çağ mı?, Modernizasyon, silah kontrolü ve müttefik nükleer güçler'' isimli NATO raporunda özellikle Avrupa’daki nükleer silahların saklandıkları yerler açığa çıktı.

Rapora göre en az 150 nükleer silahın Avrupa’da gizlendiği bildirildi.

Belçikalı gazete De Morgen'e göre bu 150 nükleer silah Belçika’daki Kleine Brogel üssü, Türkiye’deki İncirlik üssü, Almanya'daki Büchel üssü, İtalya’daki Aviano ve Ghedi-Torre üsleri ve Hollanda’daki Volkel üslerinde yer alıyor.

'TÜRKİYE' DETAYI

Haberde ayrıca Türkiye’deki darbe kalkışması ve Suriye'deki istikrarsızlıklar sebebiyle nükleer silahların İncirlik’te gizlenmesinin akıllıca olmayabileceği de bildiriliyor.

''YORUM YAPMIYORUZ''

NATO, ABD'nin Avrupa'daki nükleer silahlarının yerleri hakkında resmi bir açıklama yapmıyor.

İsminin açıklanmaması şartıyla Amerikan Washington Post gazetesine açıklamalar yapan bir NATO personeli, ''NATO’nun nükleer silahlara yönelik tavrının ayrıntıları ile alakalı olarak yorum yapmıyoruz'' dedi.

5 ÜSTE MEVCUT

NATO raporunda olan ayrıntılara göre ABD, söz hususu nükleer başlıkları ve envanterleri şu üslerde saklıyor:

* Belçika - Kleine Brogel Hava Üssü,
* Almanya - Büchel Üssü,
* İtalya - Aviano ve Ghedi-Torre üsleri,
* Hollanda - Volkel Hava Üssü,
* Türkiye - İncirlik Hava Üssü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal