NATO Üye Ülke Parlamenterleri Antalya'da Bir Araya Gelecek

NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak toplantısı TBMM'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Toplantı Antalya'da düzenlenecek.

11.04.2019-14:34 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-18:25) NATO Üye Ülke Parlamenterleri Antalya'da Bir Araya Gelecek

NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak toplantısı Antalya'da düzenlenecek.

Türk ve yabancı milletvekilleri, bürokratlar, askeri temsilciler ve yabancı misyon şeflerin bir araya geleceği NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak toplantısı, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenecek. Yarın başlayacak olan toplantı, 3 gün sürecek.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP AÇILIŞ KONUŞMASI YAPACAK

TBMM NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, toplantının TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO PA Başkanı Madeleine Moon, Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu Başkanı Philippe Folliot'un yapacağı açılış konuşmaları ile başlayacağını belirtti.

TOPLANTININ GÜNDEMİ 

NATO üyesi ülkelerin parlamenter seviyede ilişkilerinin ilerletilmesi bakımından bu tür toplantıların çok önemli olduğunu vurgulayan Bak, toplantıda, güvenlik, enerji, dış politika başta olmak üzere Afganistan, Suriye, Libya, Sahra Altı Afrika, Yemen ve Körfez ülkelerindeki durumun, NATO iş birliği ve Rusya ile Türkiye'nin Orta Doğu stratejisi konularının görüşüleceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal