NATO Toplantısı Sona Erdi

Türk ve Yunan askeri heyetleri arasında, NATO karargahındateknik toplantıların üçüncüsü sona erdi. Heyetler gelecek hafta bir kez daha bir araya gelecek.

17.09.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-13:18) NATO Toplantısı Sona Erdi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik toplantı sona erdi. Müteakip toplantının önümüzdeki hafta yapılması planlanmaktadır,açıklamasında bulunuldu. Türk-Yunan askeri heyetleri NATO düzeyinde Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili olarak üçüncü kez bir araya gelmişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in inisiyatifi ile Türkiye ve Yunanistan arasında teknik görüşmeler 3 hafta önce başlamıştı.

Heyetler, bugün yine aynı masa etrafında buluştu. Türk ve Yunan yetkililer toplantıda ayrıştırma usullerini ele alıyor. Genel Sekreter Stoltenberg, iki NATO üyesinin kazara sıcak çatışmaya girmesini önleyecek bir mekanizma kurulması gerektiğini söylemiş, askeri yetkililer arasındaki teknik görüşmelerin Almanya arabulucuğundaki siyasi müzakerelere de katkı sağlamasını umduğunu açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal