NATO Kerç Boğazı Gerginliğinde Ukrayna'ya Destek Çıkıyor

Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO), Salı günü, Rusya ile derinleşen krizin ortasında dört yıldır süren çatışmaların en son gerginliğinde sırasında Ukrayna için destek verdi.

28.11.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 28.11.2018-10:55) NATO Kerç Boğazı Gerginliğinde Ukrayna'ya Destek Çıkıyor

Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO), Salı günü, Rusya ile derinleşen krizin ortasında dört yıldır süren çatışmaların en son gerginliğinde sırasında Ukrayna için destek verdi. Askeri ittifakın yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'daki gemilere ve deniz personeline karşı askeri güç kullanması için bir gerekçe yoktur. Rusya'ya, Ukrayna denizcilerini ve elinde tuttuğu gemileri serbest bırakmaya çağırıyoruz." dedi. NATO, Ukraynalı gemilere ve denizcilere karşı Rus şiddetinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Bildiride, "Rusya'nın Azak Denizi ve Kerç Boğazı yakınındaki Ukrayna'ya karşı askeri güç kullanması göz önüne alındığında, NATO Müttefikleri Rusya'ya Ukrayna limanlarına engelsiz erişim sağlamak ve gezinti özgürlüğüne izin vermek için çağrı yapıyorlar." dedi. "Ukrayna'nın uluslararası kabul görmüş sınırları ve karasuları içindeki egemenliği ve toprak bütünlüğüne tam desteğimizi yineliyoruz." açıklaması yapıldı. NATO, Ukrayna ile birlikte olduğunu ve siyasi ve pratik destek sağlamaya devam edeceğini ve durumu izleyeceğini söyledi. Ayrıca, örgütün hareketi tanımayacağını söyleyerek Rusya'nın Kırım'ın yasadışı ve gayri meşru ilhakını şiddetle kınadı.

Rusya, Pazar günü iki Ukrayna donanması gemisini ve bir donanma römorkörünü Kırım'da bulunan 23 mürettebatıyla birlikte ele geçirdi ve Kiev'i sularına girmekle ve bir anlaşmazlığı kışkırtmakla suçladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal