NATO Genel Sekreterinden Türkiye'ye Büyük Övgü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Hollanda milletvekillerinin sorularını yanıtladığı toplantıda Türkiye'nin terörle mücadelede ne kadar önemli bir müttefik olduğunu belirtti. Yunan gazetecinin sorusuna ise basiretli bir cevap verdi.

19.04.2018-20:40 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-21:13) NATO Genel Sekreterinden Türkiye'ye Büyük Övgü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Beğensek de beğenmesek de Türkiye NATO sınırlarını korumada kilit rol oynuyor’ şeklinde konuştu. Stoltenberg Yunan bir gazetecinin Türkiye-Yunanistan gerilimiyle ilgili sorusuna da cevap verdi.

Genel Sekreter Stoltenberg, Hollanda Parlamentosu Dışişleri Bakanlığı komisyon toplantısında milletvekillerinin istifhamlarını cevapladı.

Teröre karşı bölgede verdiği mücadeleye vurgu yaparak Türkiye'ye sağduyu gösterilmesi gerektiğini öne çıkaran Stoltenberg, "Hiçbir NATO ülkesinin bu kadar terör saldırısıyla mücadele etmediğini unutmamamız gerekir. Beğensek de beğenmesek de Türkiye NATO sınırlarını korumada kilit rol oynuyor. Türkiye çok önemli bir müttefikimizdir’ şeklinde Türkiye’ye ilişkin samimi bir açıklamada bulundu.

KİMYASAL SİLAH KABUL EDİLEMEZ

Buradaki toplantının sonrasında Başbakanlık konutunda Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile basın toplantısı yapan Genel Sekreter Stoltenberg, NATO'nun, Duma'da yaşanan kimyasal silah saldırısı ardından ABD'nin İngiltere ve Fransa ile Suriye’ye karşı gerçekleştirdiği hava operasyonunu desteklediğini ve kimyasal silahların kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

YUNAN MUHABİR SORDU

Stoltenberg, Yunan gazetecinin, Ankara ile Atina arasında cereyan eden gerginlik hakkında ne düşündüğüne yönelik sorusunu da şöyle yanıt verdi:

"Türkiye ve Yunanistan değerli müttefiktir. Komşu iki ülke olarak aralarında görüşerek iyi geçinmeleri gerekir. Kendi aralarında diplomasi kurmalarına sevindim. NATO olarak duruma herhangi bir şekilde müdahale etmemiz bir anlam ifade etmez. Problemlerini kendi aralarında çözmeleri gerekir."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal