NATO Genel Sekreteri Türkiye Açıklaması: Darbe Girişimi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NATO dışişleri bakanları toplantısının sonrasında bir grup Türk gazeteciyle bir araya gelip röportaj yaptı. Türkiye hakkında bir çok konuya değinen Genel Sekreter 15 Temmuz darbe girişimi hakkında yorum yaptı.

30.04.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-11:09) NATO Genel Sekreteri Türkiye Açıklaması: Darbe Girişimi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NATO dışişleri bakanları toplantısının sonrasında bir grup Türk gazeteciyle bir araya gelip röportaj yaptı. Türkiye hakkında bir çok konuya değinen Genel Sekreter 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da yorumlarda bulundu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg 15 Temmuz darbe girişimi hakkında ‘ vahşice bir saldırı ‘ ifadesini kullandı.

‘DARBE GİRİŞİMİ VAHŞİCE BİR SALDIRIYDI’

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türk gazetecilerle yaptığı röportajda şunları kaydetti “Darbe girişimi Türkiye’nin demokratik kurumlarına karşı gerçekleştirilmiş olan vahşice bir saldırıydı. Darbe girişiminden sonra Meclis’i ziyaret ettim. Tüm siyasi partilerle görüştüm ve hepsinin darbe girişimini nasıl güçlü bir şekilde kınadıklarını dinledim. Parlamenterler bina içerisindeyken bombalanan Meclis’i de gördüm. Hepimiz bu darbe girişiminin ne kadar ciddi ve vahşi bir saldırı olduğunun farkındayız. Darbe girişiminin yaşandığı gece Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayıp dayanışma mesajlarını verip, girişimi kınadığımı hatırlıyorum. Ertesi gün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzer mesajları iletmiştim. Darbenin arkasında kim olduğu ile ilgili olarak konuşmak bana düşmez çünkü bu olay şu anda hukuki bir alanda. Olayın soruşturulması ya da yargısal süreçle ilgili olarak konuşmak bir NATO Genel Sekreteri’ne düşen bir sorumluluk olmamalı. Türkiye’nin darbe girişiminin arkasındakiler hakkında hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı esasına uygun olarak yasal takibatta bulunması hakkıdır.” ifadelerini kullandı. 

Son Dakika Dünya Haberleriçin aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal