NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Önemli Açıklama!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gününde basın mensuplarına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

25.10.2019-11:38 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-11:29)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gününde "Külfet Paylaşımı, Caydırıcılık ve Savunma" başlıklı ilk oturumdan önce basın mensuplarına yönelik önemli açıklamalar aktardı.

Savunma bakanlarının, NATO'nun caydırıcılık ve savunma yeteneklerinin söz konusu olacağını belirten Stoltenberg, ittifakın bu kapsamda gelecek için hazır olması gerektiğini belirtti.

Aynı açıklamada "Savunmaya yatırım yapmaya devam etmeliyiz." diye konuşan Stoltenberg, müttefiklerin son 5 yıldır savunma bütçelerini yükselttiğine ve bunun sonucu olarak ulusal savunma harcamalarına gelecek yılın sonuna kadar ilave 100 milyar dolar aktarılacağına vurgu yaptı.

Stoltenberg, savunma bakanlarının ayrıca, ittifakın kriz anında hızlı tepki verme gücünü ilerletmeyi hedefleyen NATO Hazırlık Girişimi'ne yönelik gelişmeleri ve siber savunmayla donanma gücünü de konu alacağını bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal