NATO ABD İlişkileri YPG'den Dolayı Geriliyor! ABD'ye Türkiye Uyarısı

Avrupa Kuvvetleri Komutanı Scaparotti'nin Savunma Bakanı Mattis'e 'ABD’nin bölgede YPG ile ortaklığı NATO ittifakının birliğini tehlikeye sokuyor' dediği öğrenildi.

30.04.2018-14:08 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-14:03) NATO ABD İlişkileri YPG'den Dolayı Geriliyor! ABD'ye Türkiye Uyarısı

Scarapotti ve diğer bazı komutanların Türkiye ile uzun süreli stratejik müşterekliğe sahip oldukları, bu sebeple mevcut politikayı yeniden ele almaları gerektiği doğrultusunda Bakan Mattis'e uyarıda bulundukları da ifade ediliyor.

ABD’nin Avrupa kuvvetleri komutanının, PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'ye yardım edilmesinin Türkiye'yi hoşnut etmediğini söylediği belirtildi.

 ''NATO'NUN GELECEĞİ TEHLİKE ALTINDA''

UROCOM Komutanı General Curtis Scaparotti'nin Bakan Mattis'e ''Eğer YPG'ye desteğimiz devam ederse NATO'nun geleceği tehlike altında'' diye uyarı da bulunduğu ve ittifakın son 50 senedeki en büyük krizle karşılaşacağı ikazını yaptığı biliniyor.

Scaparotti’nin, Mattis ve CENTCOM komutanı General Votel’e “Ankara ile Washington arasındaki anlaşmazlık Moskova’nın işine geliyor” dediği ve S400 füzeleri konusunun ABD ordusu için problem yarattığını öne çıkardığı söylendi.

Amerikan medyasında CENTCOM Komutanı Votel'in konuya yalnız askeri açıdan baktığı ve uzun vadeli stratejik menfaatleri göz ardı ettiği değerlendirmeleri yapılıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal