NASA'dan Tehlikeli Uyarı! Buzul Çağı Geliyor!

NASA'dan tüm dünyayı ilgilendiren bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada gerçekleştirilen incelemeler sonucunda bu kış mini bir buzul çağı yaşanabileceği açıklandı.

09.10.2018-12:03 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-18:00) NASA'dan Tehlikeli Uyarı! Buzul Çağı Geliyor!

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) yeni iklim incelemesi raporunda bu kış, en son 18'inci yüzyılda olan 'Mini Buzul Çağı'nın yeniden olabileceğini açıkladı.

NASA'nın yayınladığı rapora göre bu kış 'mini buzul çağı' olabilir. Buna benzer bir kışı dünya en son 1450 senesinde geçirdi. Bu dönemde kıtlık başladı ve ölümler yaşandı.

'GÜNEŞ LEKELERİNİN İKLİMDE ETKİSİ BÜYÜK'

NASA yetkilileri, Güneş'in en dış katmanında meydana gelen Güneş lekelerini ve Dünya'nın en üst atmosfer tabakası Termosfer'i araştırdı. Termosfer'in soğuyup daraldığı, Güneş lekelerinin kayıt altına alınmış en düşük hareketlilikte olduğu tespit edildi. Güneş lekelerinin en düşük hareketlilikte olmasının dünyaya etkisi iklimde görülecek. Zira 11 senelik dönemler şeklinde azalıp çoğalan bu lekeler, iklim şartlarında belirleyici rol alıyor.

Lekelerin az gözlenmesi yada hiç gözlenmemesi, Dünya'nın sıcaklık düzeyini etkiliyor. Termosfer Güneş'teki leke hareketliliği yüksek olduğunda ısınıyor, az olduğunda soğuyor. Şu anda da meydana gelen 'az leke hareketliliği'. NASA işte buna dayanarak mini buzul çağı alarmı verdi.

'REKOR SICAKLIĞA HAZIR OLMALIYIZ'

Uzmanlar, Güneş'te benzer bir uyku evresine 18'inci yüzyılda denk gelindiğini ve o dönemin tarihe ‘Mini Buzul Çağı' olarak anıldığını anımsatarak şunları kaydetti: "Süreç bu şekilde sürerse, birkaç ay içinde Uzay Çağı'nın rekor soğuklarına hazırlıklı olmalıyız"

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal