NASA Mühendisinden Şoke Eden Açıklamalar ! İnsanlık Bir Gün...

NASA'da çalışan bir mühendis, insanların gelecekte bir gün Satürn gezegeninin en büyük uydusu olan Titan’da yaşamalarının mümkün olabileceğini belirtti.

23.03.2019-13:33 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-13:25) NASA Mühendisinden Şoke Eden Açıklamalar ! İnsanlık Bir Gün...

Geçtiğimiz günlerde popüler bir internet sitesinde uzay meraklılarının sorularını yanıtlayan NASA mühendisi Janelle Wellons “Güneş sistemimizdeki su dünyalarından biri olan Titan’ı değerlendirelim, ne dersiniz?” diye konuştu.

TİTAN'DA UÇABİLİRİZ !

NASA mühendisleri, Titan ile ilgili şunları kaydetti: “Titan Saturn’un en büyük uydusu. Merkür gezegeninden bile daha büyük. O yüzden bizim yerleşmemiz için yeterince yer var. Bulutlu sarı uyduda yerçekimi Dünya’dakinin yüzde 14’ü kadar. Fakat atmosferi insanların özel basınçlı kıyafetler giymesi gereken Mars ve Dünya’nın uydusu Ay’a göre o kadar yoğun ki, yaşam çok daha kolay olabilir. Hatta kollarımıza kanatlar takıp uçabiliriz bile.”

Wellons’ın konuşmasına göre Titan, Dünya dışında yüzeyinde göl ve denizler şeklinde sıvı bulunan tek yer. Bu sıvılar metandan oluşuyor fakat doğru koruyucu ekipman ile teorik olarak insanlar zarar görmeden bu sularda yüzebiliyor. Tabii ki güneşten hayli uzak olduğu için Titan’da ortalama sıcaklık -290 derece. Ayrıca Titan’a varmak yıllar alacağı için astronotlar için hayli zor bir yolculuk olabilir. Radyoaktif güneş ışınlarına, düşük yer çekimine, duygusal ve fiziksel strese maruz kalabilirler.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal