Myannar'da Top Ateşi Saldırısı: İki Müslüman Öldü

Myanmar'ın Arakan eyaletinde açılan top ateşinde biri çocuk 2 Müslüman yaşamını yitirdi.

23.05.2019-12:27 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-12:23)

Kyauk Taw emniyet yetkilisi, dün Myanmar ordusu tarafından atıldığı belirtilen top mermisinin, Müslüman çoğunluğun yaşadığı Alekyun köyünde bir eve isabet ettiğini açıkladı. Olayda 8 yaşındaki bir erkek çocuğu ile babasının yaşamlarını yitirdiğini aktaran yetkili, aynı aileden 15 yaşındaki erkeğin de yaralandığını kaydetti.

Öte yandan bölgeye yönelik top ateşinin Myanmar ordusu ya da eyalette özerklik isteğiyle silahlı eylemler gerçekleştiren Budist Arakan Ordusu örgütü tarafından açıldığı belirsizliğini sürdürüyor.

Bir köy sakini ise top atışının Myanmar ordusu tarafından yapılmış olabileceğini söyledi. Köy sakini, "Myanmar ordusunun düzenlediği top atışları çoğunlukla bu bölgedeki köylere isabet ediyor. Bu kez de aynı şeyin gerçekleştiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Bu arada Özgür Rohingya Koalisyonu Koordinatörü Nay San Lwin, Myanmar ordusu ile Arakan Ordusu Örgütü'ne, "Arakanlı Müslümanların yaşadığı köylere veya civardaki arazilere mayın yerleştirmeye son vermeleri" çağrısı yaptı

Myanmar'da ordu ile Budist Arakan Ordusu Örgütü arasında hafta sonu çıkan çatışmada 10 yaşındaki bir kız çocuğu yaşamını yitirmiş, 3 çocuk yaralanmıştı.

Myanmar ordusu, ocakta 13 polisin öldüğü, 9 polisin de yaralandığı saldırıdan sonra Arakan ordusunu terörist örgüt ilan etmişti.

Eyalette son dönemde örgüt üyeleri ve askerler arasında çıkan çatışmalar nedeniyle 30 binden fazla Budist sivilin yerlerinden olduğu ifade ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.    

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal