'Mülteci Kabul Etmeyen Ülkeler AB Yasalarını Çiğniyor'

Avrupa Adalet Divanı, Polonya, Macaristan ve Çekya'nın, yeniden yerleştirme programı kapsamında ülkelerine alması gereken göçmenleri almadığı için AB yasalarını hiçe saydığını söyledi.

02.04.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 02.04.2020-14:12) 'Mülteci Kabul Etmeyen Ülkeler AB Yasalarını Çiğniyor'

Merkezi Lüksemburg'da olan, AB'nin en yüksek mahkemesi durumundaki Avrupa Adalet Divanı, duyurduğu kararında, bu ülkelerin, İtalya ve Yunanistan'a ulaşan ve yeniden yerleştirme programı çerçevesinde almaları geren göçmenleri reddetmemelerini yasayı çiğneme olarak gördüklerini belirtti.

Polonya, Macaristan ve Çekya'nın savunmasını kabul etmeyen Mahkeme, "iç güvenlik" veya "yeniden yerleştirmenin işlevsiz olduğu" gibi mazeretlerle mültecilerin alınmamasını reddetti.

Mahkemenin kararında, Polonya ve Çekya'nın ilk olarak sırasıyla 100 ve 50 mülteciyi alacaklarını söylediklerini, fakat bunu gerçekleştirmedikleri belirtildi. Çekler, yalnızca 12 mülteciye kapılarını açarken Polonya hiçbir mülteciyi ülkesine sokmadı. Macaristan'ın da ülkelerine mülteci almak istemediği ifade edildi.

AB Konseyi, Avrupa'ya mültecilerin yoğun olarak gittiği 2015'te, dış hudutlarından giren göçmenlerin 120 binini üye ülkelere gönderilmesine ve her ülkede bir kota olmasını kararlaştırmış, fakat kimi üyeler kota uygulamasına tepki göstermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal