Muhalif Navalnıy: Beni Putin Zehirledi

Noviçok gazıyla zehirlendiği netleşen Aleksey Navalnıy, başına gelenlerden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sorumlu tuttu.

01.10.2020-13:48 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-14:12) Muhalif Navalnıy: Beni Putin Zehirledi

Rus muhalif Aleksey Navalnıy, önemli açıklamalarda bulundu.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 2 Eylül'de, Navalnıy'ın sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

 Almanya'da tedavisi tamamlanan Navalnıy, Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, İddia ediyorum olayın arkasında Putin var. Bunu övgü almak için söylemiyorum, bunu gerçeklere dayanarak ifade ediyorum. En önemli gerçek ise Noviçok. Onu kullanma emrini sadece gizli servislerin başındakiler verir açıklamasını yaptı.

Zehirleme emrinin Rus İç İstihbarat Servisi FSB ve Rus Dış İstihbarat Servisi SVR ile Rus Askeri İstihbarat Servisinden GRU gelmiş olabileceğini belirten Navalnıy, Putin Noviçok'u kendim üretip ve kendimi onunla zehirlediğimi iddia ediyorsa, bu imkansız. Sadece üç kişinin Noviçok'u kullanma emrini verebileceğini varsayabiliriz. Rusya gerçeğini biliyorsanız, şunu da biliyorsunuz demektir. FSB Başkanı Alexander Bortnikow, SVR Başkanı Sergej Naryschkin ve GRU başkanı, Putin'in talimatı olmadan böyle bir karar veremezler çünkü ona bağlılar.açıklamasını yaptı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal