Muhalefet Lideri Guaido'nun Dokunulmazlığının Kaldırılması İstendi

Venezuela'da Yüksek Mahkeme, Guaido'nun "Yurt dışına çıkış yasağı bulunmasına rağmen Kolombiya'ya gitmesinden" dolayı başlatılan yasal süreç için Kurucu Meclisten dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

02.04.2019-08:54 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-08:50) Muhalefet Lideri Guaido'nun Dokunulmazlığının Kaldırılması İstendi

Venezuela’da, ABD’nin desteğini arkasına alarak kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido’nun dokunulmazlığının kaldırılması yönünde talepte bulundu.

ABD başta gelmek üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğine sahip olan Guaido hakkında başlatılan yasal süreç hala devam ediyor.

Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJ) Başkanı Maikel Moreno, ülkedeki yetkili yasama kurumu Kurucu Meclisten (ANC) Guaido’nun dokunulmazlığını sonlandırmasını istedi.

ÖN SORUŞTURMAYA GEREK YOK 

Moreno, TSJ’nin bu kararının, Guaido’nun "Yurt dışına çıkış yasağı bulunmasına rağmen Kolombiya’ya geçmesi" sebebiyle başlatılan yasal süreç için alındığını ifade etti. Sürecin çok açık olduğunu belirten Moreno, bu nedenle bu noktada bir “ön soruşturmaya” gerek olmadığını aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal