Mossad'dan 'Suudi Arabistan, İsrail ile Normalleşme Yolunda' Açıklaması

İsrail istihbarat servisi Mossad, Suudi Arabistan'ın da İsrail ile normalleşme yoluna girdiğini duyurdu.

17.09.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-16:57) Mossad'dan 'Suudi Arabistan, İsrail ile Normalleşme Yolunda' Açıklaması

Bahreyn ve BAE'nin ardından İsrail'e yakınlaşan Arap ülkelerinden biri de Suudi Arabistan oldu.
Konuya yönelik açıklamada bulunan İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın Başkanı Yossi Cohen, Suudi

Arabistan'ın da Tel Aviv'e yakınlaştığı yönünde ifadeler kullandı.
İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın Başkanı Yossi Cohen, İsrail’in Kanal12 televizyonuna Ortadoğu gündemini doğrudan ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Cohen, BAE ile Bahreyn’in İsrail ile normalleşme anlaşmasının Arap ülkeleriyle ilişkilerindeki ''cam duvarı'' kırdığını dile getirerek, ''Suudi Arabistan da İsrail ile normalleşme yolunda.'' dedi.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştüğünü ne onaylayan ne reddeden Cohen, tebessümle ''Yorum yapmamayı tercih ederim.'' diye konuştu.

İsrail’in Körfez ülkeleriyle ilişkilerin gizli temsilcisi sayılan Cohen, normalleşme anlaşmalarının bu ülkelerle yıllardır süren ilişkilere resmi bir boyut kazandırdığını vurguladı.

Cohen, ''İran’ın hedeflerine'' ilişkin bölgedeki endişelerin Körfez ülkelerinin Arap resmi politikasından ayrılmasına ve İsrail’i tanımasında büyük rol oynadığına dikkati çekerek, BAE ve Bahreyn ile imzalanan anlaşmaların İran ile savaşın stratejisini değiştirdiğini kaydetti.

Diğer taraftan Kanal13’te de önemli değerlendirmeler yapan Cohen, Suudi Arabistan’ın İsrail ile normalleşmesinin an meselesi olduğunu işaret ederek, ''Bunun mümkün olduğuna kesin bir şekilde eminim. Bu normalleşme bu yıl içinde olabilir.'' dedi.

Cohen, İsrail ile normalleşme sürecine katılan ülke sayısının artırılmasını planladıklarını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal