Morales: Halka Silah Doğrultmayın!

Bolivya'nın istifa eden Devlet Başkanı Morales, silahlı kuvvetlere halka silah doğrultmama çağrısında bulundu.

20.11.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-14:02)
Bolivya'nın istifa eden Devlet Başkanı Morales, silahlı kuvvetlere halka silah doğrultmama çağrısında bulunarak, "Silahlı Kuvvetler, önceden hazırlanmış bir hükümeti desteklemek için halkın kanıyla onurunu lekelememelidir" diye konuştu.

Bolivya'da ordunun baskısıyla istifa ettikten sonra Meksika'ya iltica eden Evo Morales, Twitter'dan aktardığı açıklamada, "Vatansever ve milliyetçi askerlerden, halkın mücadelesiyle kazanılan kaynaklarla temin edilen silah ve mühimmatı Bolivyalı kardeşlerimize karşı kullanmamalarını istiyorum" diye konuştu.

Morales paylaşımlarında geçici devlet başkanlığı görevini üstlenen Senato Başkan Yardımcısı Jeanine Anez ve muhalefetin başkan adayı, eski Devlet Başkanı Carlos Mesa'yı eleştirdi.

"BU GEÇİŞ HÜKÜMETİ DEĞİL HAZIRLANMIŞ HÜKÜMET"

Anez hükümetinin meşruiyetinin olmadığını öne süren Morales, şöyle konuştu: "Bolivya halkı ve işçileri, bu geçiş hükümeti değil hazırlanmış bir hükümettir. Baskılarla Bolivyalı kardeşlerimizi öldürüyorlar. Bu, devrimimize müdahale eden bir vatana ihanet hükümetidir. Diktatörlük zamanlarında birlik içinde olmalıyız."

Geçici hükümeti protesto eden destekçilerine karşı uygulanan şiddeti kınayan Morales, sözlerine şöyle devam etti: "Diktatör Mesa, Anez ve onların adamları, ABD ile koordineli bir operasyonda bugün 6 kardeşimizin daha ölümüne sebep oldular. Yeni nesiller ve dünya bilmeli ki, alçakgönüllü bir halka karşı siyasi soykırım bu şekilde haklılaştırılmaya çalışılıyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal