Moğolistan'dan Türk İş Adamı Özkan Öztürk'e Dostluk Nişanı

Moğolistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamı Özkan Öztürk'e, Türk-Moğol ilişkilerinin gelişmesine sağladığı katkılar sebebiyle Moğolistan Cumhurbaşkanlığı tarafından "Dostluk Nişanı" verildi

20.07.2019-17:10 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-17:02) Moğolistan'dan Türk İş Adamı Özkan Öztürk'e Dostluk Nişanı

Moğolistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamı Özkan Öztürk'e, Türk-Moğol ilişkilerinin gelişmesine sağladığı katkılardan dolayı Moğolistan Cumhurbaşkanlığı tarafından "Dostluk Nişanı" takdim edildi.

Moğolistan'da inşaat, alt yapı ve üst yapı işleri gibi çok sayıda projeye imza atan HNC İnşaat'ın yetkilisi, aynı zamanda bir televizyon dizisinde başrol oynayan Öztürk'e ödülünü Moğolistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Enkhbold Zandaahuu takdim etti.

Öztürk, konu hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunarak yıllardır inşaat ve ihracat sektöründe faaliyet gösterdikleri Moğolistan'da ödül aldığı için gururlu olduğunu söyledi.

Şirket olarak Moğolistan'ın ilk kapalı su arıtma tesisini yaptıklarını, benzer bir tesisin inşaatına da devam ettiklerini belirten Öztürk, TİKA'nın kendilerine yaptırdığı 10 projenin yedisinin tamamlandığını, üçünün inşaatının devam ettiğini bildirdi. Öztürk, projelerle hem Moğolistan'ın gelişmesine katkıda bulunduklarını hem de Türkiye ile Moğolistan arasındaki köprüyü güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

OYNADIĞI DİZİ YILIN EN İYİSİ SEÇİLDİ  

İş hayatının yanı sıra Türk-Moğol ortak yapımı "Erken Açan Gül" adlı dizide başrol oynadığını belirten Öztürk, yer aldığı yapımın 2018 yılında Moğolistan'da en iyi dizi ödülünü aldığını aktardı.

Öztürk'ün aldığı "Dostluk Nişanı", Moğolistan devletinin yabancı ülkelerle siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel iş birliklerini güçlendirmeye katkıda bulunan kişilere veriliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal