Moğolistan Devlet Başkanı Corona Virüs Şüphesiyle Karantinada!

Moğolistan Devlet Başkanı Khaltmaagiin Battulga'nın Çin'e yaptığı ziyaret sonrası coronavirüs şüphesiyle karantinaya alındığı bildirildi.

28.02.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-17:03) Moğolistan Devlet Başkanı Corona Virüs Şüphesiyle Karantinada!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüs gün geçtikçe tüm dünyaya yayılıyor. Yeni coronavirüs vakaları görüldüğü haberleri ise, Sahraaltı Afrika'dan, Yeni Zelanda’dan, Avrupa'dan ise Litvanya ve Belarus'tan geliyor.

Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, 25 Şubat'ta İtalya'nın Milano şehrinden Lagos'a gelen bir İtalyan vatandaşında virüse rastlandığını bildirdi.

Ehanire, virüse rastlanan kişinin Lagos'taki Bulaşıcı Hastalık Hastanesi'nde karantinaya alındığını ifade etti.

Salgına, Afrika kıtasında ilk olarak Cezayir ve ardından Mısır'da rastlanmıştı.

İRAN'DAN GELEN YENİ ZELANDA VATANDAŞINDA GÖRÜLDÜ

Diğer yandan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de 26 Şubat'ta İran'dan gelen 60 yaşlarındaki Yeni Zelanda vatandaşı bir kadında coronavirüs saptandığını bildirdi.

Kimliği açıklanmayan kadının Endonezya'nın Bali Adası’ndan aktarmalı olarak ülkeye ulaştığı ve şu anda Auckland Şehir Hastanesinde tedavi gördüğü ifade edildi.

AVRUPA'DA İKİ ÜLKEYE DAHA YAYILDI

Litvanya’da da İtalya’dan döndüğü ifade edilen bir kadında coronavirüs testleri pozitif sonuç verdi. Bu, ülkedeki ilk vaka olarak kayda geçti.

Belarus’ta da ilk coronavirüs vakası saptandı. Azerbaycan’dan gelen İranlı bir öğrencide virüs tespit edildiği açıklandı.

DEVLET BAŞKANI KARANTİNAYA ALINDI

Moğolistan Devlet Başkanı Khaltmaagiin Battulga'nın Çin'e yaptığı ziyaret sonrası ülkesinde coronavirüs şüphesiyle karantinaya alındığı açıklandı.

İRAN'DA 4 VEKİLDE DAHA VİRÜS TESPİT EDİLDİ

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Üyesi Muhammed Ali Vekili, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 2 milletvekilinin coronavirüse yakalanması sonrası Meclisteki 30 vekile virüs testi yapıldığını ifade etti.

Söz konusu milletvekillerinin kimliklerini açıklamayan Ali Vekili, "Coronavirüs testlerinin sonucuna göre, Meclisteki 30 meslektaşımızdan şimdiye kadar kadar 4'ünün testi pozitif çıktı." İfadelerine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal