Moderna Aşısının Acil Kullanımı İçin ABD ve Avrupa Başvuru Yapacak

Amerikan biyoteknoloji şirketi Moderna’nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının test sonuçlarında yüksek etkinliği kanıtlanınca, ABD ve Avrupa’da acil kullanımı için başvuru yapacaklarını açıkladı.

30.11.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-17:38) Moderna Aşısının Acil Kullanımı İçin ABD ve Avrupa Başvuru Yapacak

Moderna tarafından yapılan açıklamada aşının, 196 koronavirüs vakasının katıldığı son test sonuçlarına göre virüse karşı en az yüzde 94 etkili olduğu belirtildi.

Aşının çok hafif, geçici ve nezle benzeri yan etkilerinin bulunduğu belirtilen açıklamada, şirketin acil kullanım için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuracağı ve Avrupa Birliği'nden koşullu onay almak için gerekli prosedürlerin tamamlanacağı ifade edildi.

Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel, aşının Kovid-19’a karşı yüzde 94,1 oranında koruma sağladığını belirterek, ‘Aşımızın salgının gidişatını değiştirebileceğine inanıyoruz. Ağır hastalanmayı, hastaneye kaldırılma ve ölüm oranını azaltmasını umuyoruz’ dedi.

Şirketin sağlık ekibinin başında bulunan Dr. Tal Zaks yaptığı açıklamada, test sonuçlarını ilk öğrendiği zaman ağladığını belirterek, testler yapılırken bile aşı sayesinde çok sayıda hayat kurtardıklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal