MİT’in Kurtardığı İtalyan Kız Artık Ayşe Adını Kullanacağını Açıkladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından, Afrika’da kurtarılan Eş Şabab terör örgütünün rehin aldığı İtalyan Silvia Constanza Romano, İslamiyet'i seçtiğini ve bundan sonra "Ayşe" ismini kullanacağını duyurdu.

11.05.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-14:00) MİT’in Kurtardığı İtalyan Kız Artık Ayşe Adını Kullanacağını Açıkladı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından,  Afrika’da kurtarılan Eş Şabab terör örgütünün rehin aldığı İtalyan Silvia Constanza Romano, İslamiyet'i seçtiğini ve bundan sonra "Ayşe" ismini kullanacağını duyurdu.

Sosyal yardım kuruluşu "Africa Milele"nin gönüllüsü olarak gitmiş olduğu Kenya’da 20 Kasım 2018 tarihinde kaçırılan ve 18 ay sonra geçtiğimiz gün Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) tarafından kurtarılan İtalyan Silvia Romano, ülkesinde hala konuşuluyor.

İtalyan basınında verilen haberlerde, çocuk psikoloji dalında yüksek lisans eğitiminin ardından Kenya'daki çocuklara yardım etmek isteyen Silvia Romano, Chakama'da bir kişinin kendisini terör örgütü Eş Şebab’a ihbar etmesinin ardından Eş Şebab tarafından rehin alınmıştı.

Roma’ya gelmesi sonrasında savcılığa ifade veren Romano, rehin alındığı ilk zamanlarda çok ağladığını, tefekküre daldığını ve İslam dinine geçme sürecinin yavaş yavaş olgunlaştığını dile getirdi.

İfadesinde hiçbir şekilde zorlanmadığının altını çizen Silvia Romano, Müslüman olması sonrası Hz. Muhammed’in eşi Hz. Ayşe'nin adını aldığını ifade etti.

La Stampa gazetesinin "Ben din değiştirdim, artık benim ismim Ayşe" manşetiyle servis ettiği haberde, sosyal medya üzerinde Romano için fidye verildiği haberlerini hükümetin reddettiği kaydedildi.

Gazetede okurlarla paylaşılan bir başka yazıda ise Romano’nun Müslüman olma nedeninin Stokholm Sendromu olmadığı, oradaki yalnızlığı süresince kendi içine dönüş yapmasından kaynaklanmış olabileceği kaydedildi.

Corriere della Sera gazetesi ise Romano’nun Müslüman olması haberini iç sayfalarda, "İslam’a geçti. Özgür bir seçim" başlığıyla verdi.

Öte yandan sağ görüşe yakın gazetelerin ise Romano’nun Müslüman olması nedeniyle saldırgan ifadeler kullanarak haberi verdiği görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal