MİT Almanya'nın Hedefinde

MİT’nin Almanya’daki gizli faaliyetleri son yıllarda yoğun tartışmalara neden oluyor. Meclisteki partilerin Federal Hükümete yönelttiği MİT bağlantılı önergeleri dikkat çekiyor. Almanya MİT'ten çekiniyor.

23.09.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-12:21) MİT Almanya'nın Hedefinde

Haber365 Özel / Hasan Birgül

Almanya uzun bir süredir MİT'le uğraşıyor. Federal Alman Meclisi'ndeki  siyasi partilerin Federal Hükümete yönelttiği MİT bağlantılı soru önergelerinin sayısı dikkat çekmeye başladı.

Aşırı Sağ parti (AfD) ve Sol Parti'nin ardından son olarak Hür Demokrat Parti'nin (FDP) yönelttiği Almanya'da casusluk başlıklı önergede de Türkiye öne çıkıyor. FDP'li milletvekili Benjamin Strasser'in yönelttiği soru önergesine hükümetin verdiği yanıtta, "Almanya'da casusluk, yabancı devletlerin etki altına alma faaliyeti ve gizli istihbarat çalışmalarının tehlikeli boyutlarda olduğuna yönelik haberler geliyor.

Alman Hükümetinin yanıtı şu yönde oldu; dünyanın farklı bölgelerindeki jeopolitik öneme sahip çatışmalar, Almanya ve Avrupa'ya da taşınmakta ve bunun sonucu olarak da pek çok devletin gizli haber alma servisleri faaliyetlerini arttırmakta ve ülkelerinin çıkarlarını koruma gerekçesiyle farklı yöntemlere ve araçlara başvurmaktadır.

Alman hükümeti, Almanya‘da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı  raporlarında dikkat çekici bir kısım gözlerden kaçmadı. Almanya'da faaliyet olarak en çok Türkiye,Rusya,Çin ve İran'ın istihbarat faaliyetlerinde artış olduğu son dönemde çok konuşuluyor.

ALMANYA MİT'İN HEDEFİNDE

Milletvekili Benjamin Strasser,in açıklamaları Almanya'nın Türk istihbaratı için hedef olduğuna şaşırmıyorum dedi.  Ravensburg bölgesi milletvekili Strasser, Almanya'da Türkiye kökenli çok sayıda kişi yaşıyor ve bu kişilerin tümünün  Cumhurbaşkanı Erdoğan yanlısı olmadığının üzerini çiziyor.  15 Temmuz Darbe girişiminden sonra  çok sayıda Fetö terör örgütü mensubu kişinin Almanya'ya gelerek siyasi sığınma başvurusunda bulunduğunu hatırlatan Strasser, sadece geçen yıl Türkiye'den gelenlerin yaptığı iltica başvuru sayısının 11 bin 423 olduğunu, artan muhalif sayısıyla birlikte MİT'in faaliyetlerinin de arttığı görüşünü savunuyor.

Almanya'nın MİT'in hedef ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Strasser, MİT'in sadece istihbarat toplamakla da kalmadığını belirtiyor. Strasser, Almanya'daki muhaliflerin sindirilmesine ve Alman güvenlik birimlerine sızma girişimlerine dair raporların bulunduğunu söylüyor.

NATO üyesi arasında bu tür gizli istihbarat faaliyetlerinin yapılamayacağını vurgulayan Strasser, Alman hükümetini, bur tür faaliyetlerin kesinlikle kabul edilemeyeceğini açık ve net biçimde Türk tarafına bildirmesi gerektiğini ifade etti. 

MİT ajanlarının faaliyetlerinin Türkiye ve Avrupa Birliği'nde terör örgütleri listesinde yer alan PKK ve DHKP-C ile 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan Fetö Terör Örgütü yapılanmasını hedef aldığı kaydediliyor.

Almanya'da etkin rol oynayan Mit Teşkilatımızın görevlileri Almanya'yı korkutmuşa benziyor. Almanya çapında MİT'in iletişim kurarak devlet kurumlarında çalışanları kendi tarafına kazanma yönünde bu tarz 100’den fazla girişim olduğu söyleniyor.

Sol Parti'nin federal hükümete yönelttiği ve yine ay başında sonuçları açıklanan bir başka soru önergesinde ise Almanya'da son on yılda Federal Başsavcılığın Türk istihbarat birimleri bağlantılı gizli casusluk faaliyeti şüphesiyle 35 kişiye 26 soruşturma açtığı belirtildi. Almanya soruşturma açmaya devam etsin. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal